Ein smak av fjordane

Omkransa av frodige dalar og majestetiske fjordar, ligg Union Øye midt i ein region rik på dei aller beste lokale råvarene. Dette gjer hotellet til den perfekte staden for vår kjøkkensjef, Anette Myrhagen, som brenn for å bruke norske råvarer og tradisjonelle teknikkar – med eit moderne preg på rettane sine. Lidenskapen hennar for norsk matkultur vart ein av hovudgrunnane til at ho valde å slå seg ned på Øye. Tidlegare var Anette kjøkkensjef ved den norske ambassaden i Stockholm, der ho hadde som mål å løfte fram norske smakar og mattradisjonar. I tillegg er ho ein prisvinnande medlem av Det Norske Kokkelandslaget og har representert Noreg i både verdsmeisterskap og Kokke-OL.

Som ein del av Relais & Châteaux er vi stolte over å skape unike matopplevingar med fokus på sesongens råvarer – anten lokalt henta eller heilt kortreiste.

Frukost

8 ——— 10

Start dagen med ein lang frukost i lysfylte Conservatory eller i den Historiske Spisesalen. Kvar morgon set vi fram ein buffet fylt med lokale spesialitetar – smakfull spekemat frå Ringdal, røykelaks og nøye utvalde ostar frå nærområdet. Det nybakte brødet kjem rett frå kjøkkenet kvar einaste dag, og om hausten sylter vi handplukka bær frå dei frodige dalane rundt hotellet til våre heimelaga syltetøy.

På à la carte-menyen kan du velje mellom delikate varme rettar som eggs royale eller vår tradisjonelle havregraut. Med vår lidenskap for kvalitet og lokale smakar har Union Øye blitt heidra med andreplassen i den prestisjetunge Twinings Breakfast Awards – ein perfekt start på dagen midt i fjordlandskapet.